Thursday , 25 April 2024

ΙΣΘ: “Η χρήση της μάσκας είναι το εμβόλιό μας”

Η χρήση μάσκας στα σχολεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ομάδες γονέων που αντιτίθενται στο μέτρο αυτό. “Κανένα παιδί δεν κινδυνεύει από τη χρήση της μάσκας. Σκεφτείτε ότι οι γιατροί και οι χειρουργοί που κάνουν πολύωρα χειρουργεία φορούν τη μάσκα για πάρα πολλές ώρες. Αν ήταν επικίνδυνη η μάσκα τότε όλοι οι γιατροί θα έπρεπε να είμασταν άρρωστοι” δήλωσε στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ FM100 με την Αλεξάνδρα Μαρτίδου και τη Σοφία Ξανθοπούλου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας τόνισε επίσης ότι προς το παρόν το εμβόλιό μας ενάντια στον κορωνοϊό είναι η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου η χρήση της μάσκας περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των σωματιδίων του κορωνοϊού που εισέρχονται στο σώμα, μειώνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει κανείς.

Στη λειτουργία της μάσκας ως “άτυπου εμβολίου” προς το παρόν αναφέρθηκαν δύο Αμερικανοί επιστήμονες που παρουσίασαν μια νέα θεωρία που λέει ότι οι μάσκες μπορούν να λειτουργήσουν και κατά αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με τη θεωρία των επιστημόνων, εφόσον αυτό ισχύει και η χρήση της μάσκας είναι γενικευμένη, υποτίθεται ότι “θα αυξάνεται η ανοσία στον πληθυσμό, θα περιορίζεται σταδιακά η εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 και η σοβαρότητα της νόσου Covid-19, ενώ ολοένα περισσότεροι άνθρωποι (έως το 80% από περίπου 40% σήμερα) θα είναι ασυμπτωματικοί” επισημαίνουν οι δύο λοιμωξιολόγοι Μόνικα Γκάντι και Τζορτζ Ράδερφορντ του Τμήματος Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *