Wednesday , 24 April 2024

ΙΣΘ: “Να λειτουργήσει άμεσα και δεύτερο ΚΕΠΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη”

Σ.Ξανθοπούλου

Την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για τη λειτουργία δεύτερου ΚΕΠΑ στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Τούμπας ζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επαναλειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ύστερα από δίμηνη διακοπή και την άρση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού. «Είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η έναρξη του, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες επιτροπές ειδικά τώρα με την αυξημένη ροή περιστατικών ύστερα από τη δίμηνη διακοπή» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νίτσας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συζήτησε με συναδέλφους γιατρούς αλλά και με διοικητικούς υπαλλήλους τα θέματα που τους απασχολούν, επισημαίνοντας ότι o σύλλογος συνεχίζει από την αρχή του χρόνου τη στήριξη της δημόσιας υγείας και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. «Ήδη έχουμε προσφέρει ασπίδες προσώπου κι άλλα μέτρα ατομικής προστασίας κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε». Ο πρόεδρος του ΙΣΘ συνομίλησε τηλεφωνικά και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ΚΕΠΑ στην Αθήνα.

Τόσο ο διευθυντής του Ζ΄ υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Πύλης Αξιού) Γ. Τσαχιρίδης όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ιατρών ΚΕΠΑ (ΕΛΙΕΑΚΑΠ) ψυχίατρος Π. Κίρτσιος ευχαρίστησαν τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο Νίκο Νίτσα για τη συνεχή υποστήριξη και στήριξη. «Προσπαθούμε να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, θέλουμε μόνο τη συνεργασία τους. Αν και υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν πρόκειται να χάσουν καμία παροχή» τόνισε ο κ. Κίρτσιος ενώ ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι «η λίστα των γιατρών – μελών των επιτροπών του ΚΕΠΑ, όλων των ειδικοτήτων, από το 2011 έως σήμερα γίνεται όλο και μικρότερη λόγω συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *