Thursday , 18 April 2024

Ισραηλινοί αναλαμβάνουν την ΕΛΒΟ- 400 προσλήψεις μέχρι το 2025 προβλέπει το business plan της κοινοπραξίας

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά την Cisco και την Pfizer, η ισραηλινή κοινοπραξία SK Group-Plasan αποτελεί την τρίτη μεγάλη επένδυση στη Θεσσαλονίκη, με την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση της εξαγοράς της ΕΛΒΟ αναμένεται να γίνει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το προσεχές Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Το business plan του νέου ιδιοκτήτη της ΕΛΒΟ περιλαμβάνει επενδύσεις, ύψους 135 εκατ. ευρώ καθώς και την πρόσληψη 400 ατόμων μέχρι και το 2025.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την αναζήτηση της εταιρείας που θα αναλάβει την μεταφορά του προσωπικού στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Σίνδου.                                                   

Να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΟ τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, το 2014,  με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να μειωθεί πέρυσι στους 300 από 1200 που ήταν το 2000.

Τελικά, μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, η άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει και πάλι καθώς στα σχέδια των Ισραηλινών βρίσκεται η κατασκευή σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *