Friday , 29 March 2024

Ιταλικός κολοσσός ετοιμάζεται να επενδύσει στη Βόρεια Ελλάδα

Τα βήματα της Pfizer θέλει να ακολουθήσει ιταλικός κολοσσός που ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αεροδιαστημικής, άμυνας και συστημάτων ασφάλειας και πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές και θέλει να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την “LEONARDO”, την όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως και δεύτερη στην Ευρώπη, με έσοδα που ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 85% προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του ομίλου αεροδιαστημικής με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου εκφράστηκε το ιταλικό ενδιαφέρον για επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα καθιερώσει τη Μακεδονία και τη Θράκη ως επίκεντρο στα ζητήματα αεροδιαστημικής συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

“Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη χώρο υποδοχής μεγάλων επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας. Το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπηρετεί αυτόν τον εθνικό στόχο. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα σταθούμε δίπλα σε κάθε επιχειρηματικό ενδιαφέρον που μπορεί να φέρει την επενδυτική άνοιξη στην περιοχή μας που δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της κρίσης. Μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, η Βόρεια Ελλάδα αφήνει σταθερά πίσω της το κλίμα αποεπένδυσης και περνά σε μια νέα, πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδο”, δήλωσε ο κ. Καράογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *