Saturday , 20 July 2024

Ι.Βοτσαρίδης: Καθοριστικός ο ρόλος του ασφαλιστικού κλάδου την επόμενη ημέρα της πανδημίας – Ανάπτυξη άνω του 9% για την INTERLIFE στο α’ τρίμηνο του 2021

Καθοριστικό ρόλο και τεράστιες προοπτικές εξέλιξης βλέπει για τον ασφαλιστικό κλάδο στη χώρα μας την επόμενη ημέρα της πανδημίας ο πρόεδρος και CEO της Interlife ΑΑΕΓΑ, Ιωάννης Βοτσαρίδης, όπως τόνισε σχετικά κατά την ομιλία του στο ανοικτό μέρος της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, με θέμα «Η Επόμενη Μέρα της πανδημίας στην Οικονομία και στην Ασφαλιστική Αγορά», με την προϋπόθεση της συνολικής ανάκαμψης της Οικονομίας και της ανόδου του ΑΕΠ και χάρη στους νέους ορίζοντες που ανοίγει για τη χώρα το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Οι Επενδύσεις στην Πράσινη Ενέργεια, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Υποδομές, τις Μεταφορές και τα Logistics, που περιλαμβάνονται στο νέο Αναπτυξιακό Πλάνο της χώρας, όπως σημείωσε, υπόσχονται ισχυρή ανάκαμψη και του Κλάδου των Γενικών Ασφαλειών, όπως και οι Επιχειρηματικοί Κίνδυνοι από Πανδημίες, Φυσικές Καταστροφές, Κυβερνο-πειρατείες, η αυξανόμενη ζήτηση των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων Υγείας λόγω ανεπάρκειας των Δημοσίων Συστημάτων Περίθαλψης, η στροφή των Επαγγελματιών στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης και η αναμενόμενη σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην Επικουρική Ασφάλιση. 

Ανάπτυξη και φέτος

Η γ.σ. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2020 συνολικού ύψους 2,2 εκατ.ευρώ, ήτοι 0,12 ευρώ ανά μετοχή και η μερισματική  απόδοση το 2020 έφτασε το 3,09%. Τα κέρδη της Interlife, που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της και την είσοδό της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, άγγιξαν τα 20 εκατ.ευρώ, ενώ επίσης είχε άνοδο επενδύσεων 10% και άνοδο σε όλα τα οικονομικά της μεγέθη,. Περαιτέρω, στο πρώτο τρίμηνο του 2021 παρά τη νέα έξαρση της πανδημίας η παραγωγή της αυξήθηκε περαιτέρω κατά 9,2% και κατέγραψε κέρδη 8,2 εκατ.ευρώ. “Το μέλλον θα μας επιφυλάξει ακόμη περισσότερες επιτυχίες”, τόνισε ο κ.Βοτσαρίδης ευχαριστώντας τους μετόχους, συνεργάτες, εργαζομένους και φίλους της εταιρείας.

Ομιλητής στο ανοικτό μέρος της γ.σ. ήταν και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη την εταιρεία για την 30ετή σταθερή ανοδική της πορεία στην ασφαλιστική αγορά και τόνισε από την πλευρά του την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων σε υποδομές, που έχει σε εξέλιξη η ΠΚΜ που απορροφούν το 87% του προϋπολογισμού της. Αναλυτικότερα, η ΠΚΜ επενδύει, όπως γνωστοποίησε ο .Τζιτζικώστας, 2 δισεκατ. ευρώ σε 1.036 έργα και δράσεις ενώ έχει ξεκινήσει το πλέον εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, της ενοποίησης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου. Επίσης έχει εξασφαλίσει πόρους για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της ΔΕΘ, ενώ παράλληλα υλοποιεί 116 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης , αντιπλημμυρικά έργα σε 19 πόλεις , νέα σχολεία, ανακαινίσεις δημοσίων κτιρίων σε όλη την περιοχή και το Νοέμβριο θα γίνουν και τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Βεργίνας και θα προχωρήσει σε μεγάλο έργο αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο – όπως τονίστηκε – θα είναι το μεγαλύτερο ΣΔΙΤ, για τέτοιο έργο, που θα υλοποιηθεί στη χώρα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *