Thursday , 25 April 2024

Ι.Ξιφαράς: Το φθινόπωρο οι υπογραφές για τα νέα λεωφορεία σε Θεσ/νίκη και Αθήνα – Αρχές 2023 οι πρώτες παραδόσεις

Το φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων του διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και στις αρχές του 2023 θα παραδοθούν τα πρώτα λεωφορεία, όπως ανέφερε από το βήμα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.

“Μετά από πάρα πολλά εμπόδια, ο διαγωνισμός αυτός φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, είμαστε στη φάση της τεχνικής αξιολόγησης, εντός του φθινοπώρου θα γίνει η συμβασιοποίηση και τους πρώτους μήνες του 2023, θα παραδοθούν τα πρώτα λεωφορεία” είπε σχετικά ο κ. Ξιφαράς, υποστηρίζοντας ακόμη ότι “καταφέραμε να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οχημάτων μέσα στην πανδημία, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη”.

Όσον αφορά στον ΟΑΣΘ, ο γ.γ. Μεταφορών τόνισε ότι βρίσκεται ψηλά στον στρατηγικό σχεδιασμό και ότι με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα υπάρξουν ενέργειες για τη βελτίωσή του, προσθέτοντας ότι η συνεργασία του ΟΑΣΘ με εταιρείες μικρο-κινητικότητας θα αποτελέσει οδηγό για τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς.

Ο γ.γ. Μεταφορών προανήγγειλε, επίσης, αλλαγές στις οδικές επιβατικές μεταφορές, με τη διεξαγωγή διαγωνισμών στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι όπως σημείωσε θα “ξεκλειδώσουν” χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανανέωση του στόλου τους και υπογράμμισε ότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου σε πέντε επαρχιακές πόλεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *