Friday , 29 March 2024

Ι. Φωτιάδης: Οι επαγγελματίες του κέντρου δεν αντέχουν άλλες καθυστερήσεις στο έργο κατασκευής του μετρό

Αποδέκτης της αγωνίας και της έντονης ανησυχίας του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου της πόλης γίνεται καθημερινά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε εκ νέου για την τύχη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό.

«Οι διαφωνίες που για ακόμη μια φορά διατυπώνονται για τα αρχαία εξυπηρετούν κυρίως, πολιτικές σκοπιμότητες και θέτουν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα του έργου που έχει καταντήσει ‘’γεφύρι της Άρτας. Κάποιοι δεν διστάζουν να διχάσουν την πόλη και να βάλουν ‘’βόμβα’’ στα θεμέλια του έργου εξυπηρετώντας συντεχνιακά συμφέροντα ή επιδιώκοντας τη δημοσιότητα και την… επιστροφή στο προσκήνιο. Όμως, ως εδώ! Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τα μικροκομματικά και προσωπικά παιχνίδια σε βάρος του έργου και στην πλάτη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και των επιχειρηματιών του κέντρου το οποίο έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων, καθώς αυτή η λύση φαίνεται πως είναι η πλέον βέλτιστη ώστε και να κατασκευαστεί ο σταθμός της Βενιζέλου και να ολοκληρωθεί το μετρό το ταχύτερο δυνατό και με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η πόλη δεν πρέπει να επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για το έργο ο προϋπολογισμός του οποίου έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά και λόγω των αρχαιολογικών ανασκαφών», επισημαίνει ο κ. Φωτιάδης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ- Νέοι Ορίζοντες υπογραμμίζει ακόμη πως «δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του επαγγελματικού κόσμου οι οποίοι έχουν καταστραφεί την τελευταία δεκαετία βάζοντας λουκέτο ή βλέποντας τους τζίρους τους να έχουν μηδενιστεί λόγω των εργασιών για το μετρό».
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, «πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στο σίριαλ του μετρό και στην αέναη διαμάχη για τα αρχαία, καθώς η πόλη δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις όσον αφορά στην ολοκλήρωση του έργου. Η οργή των συναδέλφων έχει ξεχειλίσει και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί. Όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν κινούνται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στην αγορά, περικυκλωμένοι από τις λαμαρίνες και βλέποντας την περιοχή τους να υποβαθμίζεται συνεχώς λόγω της αδιαφορίας των αρμοδίων. Το μετρό πρέπει επιτέλους να μπει στις ράγες και η Βενιζέλου πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία το ταχύτερο δυνατόν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *