Friday , 19 April 2024

Καθαρά Δευτέρα: “Δεν θα πετάξουμε χαρταετό”, προειδοποιεί η Μ.Παγώνη-“Σήμερον τα σπουδαία” για τη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο εμπορικός κόσμος της χώρας – όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) , Βασίλης Κορκίδης, με σημερινές του δηλώσεις – να ζητούν και να λένε ότι υπάρχουν ελπίδες για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αττική και τις άλλες περιοχές που βρίσκονται υπό καθεστώς σκληρού lockdown στις 8 Μαρτίου, οι δηλώσεις ωστόσο μελών της Επιτροπής των ειδικών, όπως της προέδρου των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνας Παγώνη, δεν αφήνουν τέτοια περθώριααισιδοοξίας, ενώ προδιαγράφουν και Καθαρά Δευτέρα – στις 15 Μαρτίου – χωρίς πέταγμα χαρταετού.

“Τα πράγματα στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολα. Έχουν καλυφθεί το 90% των ΜΕΘ” δήλωσε η κ. Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και πρόσθεσε: “Τώρα ξεκινά το δεκαπενθήμερο μετά το lockdown, και τώρα, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών. Δεν περιμένουμε άμεση μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ”. Κατά την ίδια, έτσι όπως έχουν τα πράγματα οι ειδικοί θα μπορούσαν να εισηγηθούν κάποιο άνοιγμα από τις 15 Μαρτίου. «Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει.», σημείωσε σχετικά.

Όσο για την Καθαρά Δευτέρα, υποστήριξε πως “δε θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας δούμε πώς θα πάνε και αυτές οι 15 ημέρες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δίνεται ένας αγώνας, προσπαθούμε να βγούμε από ένα πόλεμο, και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μάχη”.

Στη σημερινή τακτική (κάθε Παρασκευή) συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να δοθεί έμφαση κατά τη συζήτηση στην πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, με αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής, όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου να εισηγούνται αναθεώρηση (σ.σ. προς το αυστηρότερο) του επιπέδου επιτήρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *