Friday , 29 March 2024

Καθημερινή αναμονή ως και τρεις ώρες (!) για τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Στο μαρτύριο της πολύωρης αναμονής υποβάλλονται καθημερινά, εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν τα εμπορεύματα τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλουν αυτοκινητιστές και μεταφορείς, χρειάζεται να περιμένουν ως και τρεις ώρες (!) για να περάσουν την Πύλη 16 του ΟΛΘ,με αποτέλεσμα να παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις φορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι με φορτηγά αυτοκίνητα.

“Δεν είναι δυνατόν μια διαδικασία που διεκπεραιώνεται μέσα σε 15 λεπτά της ώρας στο λιμάνι του Πειραιά,να χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο για να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας, Γιώργος Τσιβρανίδης.

“Παρακμιακές εικόνες στην πύλη 16”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), η οποία κάνει λόγο για “τριτοκοσμικές εικόνες στην πύλη 16 του Οργανισμού Λιμένος”.

“Θεωρούμε απαράδεκτες και προσβλητικές τις εικόνες συνωστισμού φορτηγών, ανθρώπων και εμπορευμάτων στους χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την απάλειψη τους”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε προς τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. το ΒΕΘ και ζητά την “άμεση βελτίωση των συνθηκών διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και γενικώς όλων των φορτώσεων εμπορευμάτων”.

Σε επικοινωνία που είχε το thesseconomy.gr με την διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., δηλώνει ότι γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει.

“Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να υλοποιηθούν οι πλέον κατάλληλες λύσεις για όλους τους εταίρους του Λιμένα της Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα μας είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας και πάνω σε αυτό τον άξονα κινούνται όλες οι δράσεις που δρομολογούνται”, τονίζουν παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *