Thursday , 25 April 2024

Καθυστερήσεις λόγω του κορωνοϊού στις διαδικασίες των διαγωνισμών για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει – λόγω των lockdowns στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ενάντια στην πανδημία του νέου κορωνοϊού – η δεύτερη φάση των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας.

Ενώ για τα δυο πρώτα λιμάνια υπήρχαν πληροφορίες για ανακοίνωση των «μνηστήρων» επενδυτών που θα περάσουν στη β’ φάση των αντίστοιχων διαγωνισμών στα μέσα Μαρτίου και για τα το τρίτο στα τέλη Μαρτίου – και αυτό πάλι και μετά από άλλες αναβολές λόγω σχετικών αιτημάτων των ενδιαφερομένων, εξαιτίας των δυσκολιών ολοκλήρωσης των διαδικασιών (συγκέντρωση απαραίτητων εγγράφων, δικαιολογητικών, επισκέψεις κ.ο.κ. εν μέσω της πανδημίας και των lockdowns) – νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέλη Μαρτίου και αυτό με ερωτηματικό.

Σύμφωνα με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, στις αρχές Απριλίου πρόκειται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των λιμανιών του Βόλου και του Ηρακλείου, , με πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών (67%) των δύο Οργανισμών Λιμένος, κάτι που μένει βέβαια να αποδειχτεί στην πράξη.

Για το λιμάνι του Βόλου είναι γνωστό προ πολλού ότι υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον, ενώ  για το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται επίσης έντονο ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης δυναμικής του στον τομέα της κρουαζιέρας και συμμετοχή στον διαγωνισμό   μεγάλου ιταλικού Ομίλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *