Tuesday , 16 April 2024

Και δεύτερο γηροκομείο “χτύπησε” ο covid-19 στη Θεσσαλονίκη – 6 οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Και δεύτερο γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη “χτύπησε” ο covid-19. Συγκεκριμένα, δεκαπέντε τρόφιμοι και επτά άτομα από το προσωπικό, δηλαδή συνολικά 22 άτομα, διαγνώστηκαν με covid-19 σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και από το οποίο έχουν ήδη χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, διαμένουν συνολικά 45 ηλικιωμένοι και εργάζονται 30 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Και 6ος νεκρός από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι

Στο μεταξύ, ακόμα ένα ηλικιώμενος τρόφιμος του γηροκομείου στο Ασβεστοχώρι, όπου στις 12 Αυγούστου εντοπίστηκαν συνολικά 36 θετικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων και του προσωπικού, κατέληξε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με  πληροφορίες πρόκειται για έναν 88χρονο με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ο οποίος είναι ο έκτος στη σειρά ένοικος του γηροκομείου της «Αγίας Κυριακής» που καταλήγει από τον φονικό ιό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θυμάτων στη χώρα μας σε 233.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τη διενέργεια προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ευθύνονται για τα συνολικά 36 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν  στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και αναμένεται να κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία και για το γηροκομείο στον Εύοσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *