Thursday , 25 April 2024

Και το όνομα αυτού… “Γηρυόνης”-Έρχεται νέο κύμα έντονης κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής

Το όνομα του τρικέφαλου γίγαντα της μυθολογίαςμας ¨Γηρυόνη” επέλεξαν οι μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων. Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας και την Τρίτη κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, ικανές να δημιουργήσουν κατά τόπους προβλήματα.

Στην ελληνική μυθολογία ο Γηρυόνης ήταν ένας τρισώματος ή τρικέφαλος γίγαντας, γιος του Χρυσάωρα ή του θεού Ποσειδώνα και της Καλλιρρόης, κόρης του Ωκεανού. Και στις δύο εκδοχές, θεωρείτο εγγονός της Μέδουσας Γοργώς και κατοικούσε στη νήσο Ερύθεια, στην ομιχλώδη Δύση, στα πέρατα του Ωκεανού. Είχε πλούσια κοπάδια βοδιών, που τα έβοσκε ο Ευρυτίων και ο δικέφαλος σκύλος Όρθρος ή Όρθος, κοντά στο μέρος όπου ο Μενοίτιος έβοσκε τα κοπάδια του Άδη. Με διαταγή του Ευρυσθέα ο Ηρακλής ήρθε στην Ερύθεια για να πάρει τα βόδια του Γηρυόνη στον ομώνυμο άθλο του, τον δέκατο κατά σειρά. Ο Ηρακλής σκότωσε τελικά τότε τον Γηρυόνη, κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, όπου συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *