Saturday , 20 April 2024

Και όμως το πιο σημαντικό έργο για τους Θεσσαλονικείς δεν είναι το μετρό!- Τι δείχνει έρευνα του ΕΒΕΘ

Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο εύρημα για την σπουδαιότητα των μεγάλων έργων στην πόλη, αποτυπώνει το Βαρόμετρο του ΕΒΕΘ, στο επίπεδο των ad-hoc ερωτήσεών του. Και αυτό διότι οι Θεσσαλονικείς τοποθετούν, ως σημαντικότερο έργο, την ολοκλήρωση/ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού και έπονται το νέο Αεροδρόμιο, το Μετρό κτλ.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Μανώλης Βλαχογιάννης και ο κ. Πασχάλης-Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Palmos Analysis, η ολοκλήρωση και ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης θεωρείται το πλέον σημαντικό έργο τόσο για την Θεσσαλονίκη όσο και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων της, σύμφωνα με τις απαντήσεις των καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, σε μια κλίμακα από το 1 – Καθόλου σημαντικό, μέχρι και το 5 – Πολύ σημαντικό, η ολοκλήρωση/ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης βαθμολογείται με 4.7/5 (σε σχέση με την σημασία της για την Θεσσαλονίκη) και 4.3/5 (σε σχέση με την σημασία της για την ίδια τη ζωή τους).

Υψηλή αξία αποδίδουν οι Θεσσαλονικείς και στο έργο της επέκτασης και ολοκλήρωσης των νέων εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία» (με 4.6/5 και 3.6/5 αντίστοιχα).

Η ολοκλήρωση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, η συζήτηση για την οποία βρίσκεται μάλιστα αυτή την περίοδο στην επικαιρότητα, τοποθετείται στην τρίτη θέση από πλευράς σημασίας για την πόλη και στη δεύτερη – μαζί με την επέκταση/ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία», με 4.4/5 και 3.6/5 αντίστοιχα, ενώ έπονται η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (με 4.1/5 και 3.3/5 αντίστοιχα, αλλά με σημαντικό ποσοστό ερωτώμενων, της τάξης του 57-58% που δεν έχουν γνώμη για το έργο) και η ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ με την δημιουργία νέου Εκθεσιακού Κέντρου (με 4.0/5 και 3.0/5 αντίστοιχα).

Προβληματισμός για τις αστικές συγκοινωνίες

Η κατάσταση των Αστικών Συγκοινωνιών είναι το ζήτημα που προβληματίζει κυρίως τους Θεσσαλονικείς, σε σχέση με το αστικό περιβάλλον της πόλης, καθώς αναφέρεται συνολικά από 6 στους 10 ερωτώμενους (59%), ενώ 4 στους 10 (38%) αναφέρονται σε αυτό ως το πρώτο – βασικότερο πρόβλημα. Η καθαριότητα του δημόσιου χώρου (49% στο σύνολο και 20% ως πρώτο – βασικότερο πρόβλημα) και το κυκλοφοριακό (47% στο σύνολο και 29% ως πρώτο – βασικότερο πρόβλημα) ακολουθούν συμπληρώνοντας την τριάδα των βασικότερων προβλημάτων που καταγράφουν οι Θεσσαλονικείς για την πόλη τους. Σε μεγάλη απόσταση (21% στο σύνολο και 7% ως πρώτο – βασικότερο πρόβλημα) αναφέρεται η μη ολοκλήρωση του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Τι λένε οι επιχειρήσεις

Η ολοκλήρωση και ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης είναι και για τις επιχειρήσεις το πλέον σημαντικό έργο.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια κλίμακα από το 1 – Καθόλου σημαντικό μέχρι και το 5 – Πολύ σημαντικό, η ολοκλήρωση/ανακατασκευή της Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης βαθμολογείται με 4.6/5 (σε σχέση με την σημασία της για την Θεσσαλονίκη) και 3.8/5 (σε σχέση με την σημασία της για τις ίδιες τις επιχειρήσεις).

(φωτογραφία αρχείου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *