Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης για οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Υποχρεωτικός είναι ο εφοδιασμός με αλυσίδες, χιονολάστιχα ή χιονοκουβέρτες για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο όλου του νομού.
Στοπ σε βαρέα οχήματα
Απαγορευτικό για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, εξέδωσαν οι αστυνομικές διευθύνσεις Σερρών και Κιλκίς. Η απαγόρευση αφορά τα οδικά σημεία:
-τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά-Σερρών-Προμαχώνα με κατεύθυνση προς Λαγκαδά, από τη διασταύρωση Στρυμονικού έως το ανισόπεδο κόμβο Ριζιανών,
-από το 25,5ο έως το 81ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέου Πετριτσίου,
-την επαρχιακή οδό Πολυκάστρου-Κιλκίς και
-σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου Κιλκίς.
Επίσης, αποφασίζεται η διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω της Εγνατίας οδού (κόμβος Αμφίπολης). Η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων και την εξομάλυνση της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων. Επίσης με ανακοίνωση της διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, από τη συμβολή της με την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών έως το ύψος του 25,5ο χλμ. έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Ακόμη απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, από το ύψος του οικισμού Πετρωτού (18ο χλμ.) έως τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης.
Στη Δυτική Μακεδονία
Εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στον άξονα της Εγνατία οδού από τον Πολύμυλο Κοζάνης έως την Παναγιά Γρεβενών, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής (Α-29), στον κάθετο άξονα Κοζάνης -Φλώρινας – Τελωνείο Νίκης, στην Εθνική οδό Γρεβενών-Τρικάλων (όρια με Δ.Α. Τρικάλων), από το 1 χλμ έως το 46 ο χλμ, στην Εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, από το 1 ο χλμ. έως το 51 ο χλμ. (όρια με Δ.Α. Λάρισας) καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Η κίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο γίνεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η ελαστικών χιονιού. Επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει και σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Φλώρινας – Νίκης και Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής.