Thursday , 28 March 2024

“Καλάθι του νοικοκυριού”: σταθερές οι τιμές σε 714 από τα 833 προϊόντα -Αναρτήθηκαν σήμερα οι νέες λίστες στο e-Καταναλωτής

Οι νέες λίστες για τα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο “καλάθι του νοικοκυριού” αναρτήθηκαν σήμερα στο e-Καταναλωτής. Το “καλάθι του νοικοκυριού” – το πρώτο για το 2023 – για 10η εβδομάδα έχει διατηρήσει σταθερές τις τιμές στην πλειοψηφία των προϊόντων του, αν και τα σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει και αυξάνουν τις τιμές σε κάποια προϊόντα με βάση τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών για τη νέα χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» συμμετέχουν 17 αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρείες διανομής προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα από τα 833 συνολικά προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού» σε 55, ποσοστό 7%, η τιμή μειώθηκε, σε 714, ποσοστό 85%, η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 64, ποσοστό 8%, η τιμή αυξήθηκε.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο στόχος για το καλάθι του νοικοκυριού, μετά από 10 εβδομάδες εφαρμογής, δεν είναι να μειώνονται, περαιτέρω, στην πλειοψηφία των προϊόντων οι τιμές, καθώς έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια, αλλά να διατηρούνται σταθερές. Σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις που εντοπίζονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», είπε, πως ενημερώθηκε από τα σούπερ μάρκετ ότι η αύξηση αφορά κυρίως τις τιμές πουλερικών και χοιρινού που είχαν αυξημένη ζήτηση τις ημέρες των εορτών.

Αναμένονται άλλα δύο καλάθια
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένονται δύο νέα καλάθια καταναλωτή, του φούρνου και του κρεοπωλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις του υπουργού Ανάπτυξης με αρτοποιούς και κρεοπώλες είναι στην τελική ευθεία, ώστε οι καταναλωτές να αγοράζουν και αυτά τα προϊόντα με προστατευμένες τιμές. Χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο είναι τα τρία είδη κρέατος που αναμένεται να μπουν στο «Καλάθι του κρεοπωλείου» ενώ στο «Καλάθι του φούρνου», αναμένεται να ενταχθούν το ψωμί και κάποια αρτοσκευάσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *