Friday , 29 March 2024

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο- Ισχυρές συστάσεις Χαρδαλιά για τα… άτυπα πάρτυ με takeaway ποτά

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο με τον τραγικό απολογισμό να παραμένει στους 146 νεκρούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα καταγράφηκαν δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει στα 2.642.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 35 ασθενείς με μέση ηλικία τα 67 έτη και το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Από τις Μονάδες εξήλθαν 81 ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης πως στις ΗΠΑ ξεκίνησαν οι μελέτες για νέο εμβόλιο, με νέα τεχνική. Πρόκειται, όπως είπε, για εμβόλιο που οδηγεί σε παραγωγή αντισωμάτων.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή σύσταση απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προς τους καταστηματάρχες επισημαίνοντας πώς απαγορεύεται το take away με ποτά, όπως και τα άτυπα πάρτυ με δυνατή μουσική, φαινόμενο που παρατηρήθηκε κυρίως σε περιοχές της περιφέρειας, όπως είπε κατά τις πρώτες ημέρες της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ενεργοποιηθούν, προαναγγέλοντας πρόστιμα για τους παραβάτες, μέχρι και ποινικές κυρώσεις για τις επιχειρήσεις. Ανέφερε ακόμα ότι χτες βεβαιώθηκαν συνολικά 85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *