Thursday , 25 April 2024

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στο ΑΠΘ μέχρι την Παρασκευή

Με ανοιχτές τις πόρτες του Πολυτεχνείου, θα τιμήσει την 46η επέτειο της εξέγερσης του φοιτητικού κινήματος, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, ανήμερα του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση από τον σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ και το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

“Θα είναι ανοιχτές όλες οι πόρτες ώστε ο κάθε πολίτης να έρθει, να ακούσει, να θυμηθεί και το κυριότερο, να καταλάβει πως συνδέονται τα μηνύματα εκείνα με την τριτοβάθμια εκπαίδευση του σήμερα και που θα θέλαμε να πάμε”, δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Επιπλέον, κάλεσε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, να προστατεύσουν την περιουσία του πανεπιστημίου.

“Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μιλάνε για δημοκρατία και για ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα, τιμώντας τα μηνύματα αυτά, θα περιφρουρήσουμε το χώρο του πανεπιστημίου”, σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

“Εγώ είμαι υπέρ το να κλείσει το πανεπιστήμιο για να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου”, δήλωσε φοιτήτρια ενώ φοιτητής υπογράμμισε πως “θα έπρεπε να παραμείνει ανοιχτό το πανεπιστήμιο”.

Ωστόσο, κατάληψη των σχολών αποφάσισαν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Φιλολογικού, Αγγλικής Φιλολογίας, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Ψυχολογίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *