Friday , 29 March 2024

Καπάνι:”Τσιμπημένα” φέτος τα αμνοερίφια – Άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τη Μεγάλη Εβδομάδα ζητούν οι επαγγελματίες και το ΕΕΘ – Καλούτσικη αλλά όχι ικανοποιητική η κίνηση

Καλύτερη μεν σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες (καθημερινές) αλλά όχι ικανοποιητική είναι η κίνηση στο Καπάνι σήμερα και χθες (Σαββατοκύριακο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα) και όπως δήλωσε στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, στο πλαίσιο συνεδρίασης του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και διαδικτυακής συζήτησης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, θα ζητηθεί από τον υπουργό η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων που εξακολουθεί να ισχύει για τις καθημερινές (σ.σ. δεν ισχύει μόνο τα Σαββατοκύριακα), προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει σωστά η αγορά και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, που ούτως ή άλλως σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία δεν θα μπορέσει να φύγει για το Πάσχα εκτός πόλης.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ξεχάστηκε η άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πώς θα δουλέψει η αγορά, τόσο των τροφίμων, όσο και των άλλων ειδών, τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν εξακολουθήσει να ισχύει;», επισημαίνει ο κ.Νικολόπουλος.

Όσον αφορά, δε, τις τιμές στο Καπάνι, τα οπωροκηπευτικά παραμένουν στα περσινά επίπεδα και υπάρχει πληθώρα αγαθών, αλλά τα αμνοερίφια έχουν «τσιμπήσει» από πέρυσι και αναμένεται να κινηθούν στα 10 ευρώ το κιλό και άνω, δηλαδή δύο με τρία ευρώ πιο πάνω από πέρυσι. Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη ζήτηση για αμνοερίφια που υπήρξε από Ιταλία για το Πάσχα των Καθολικών, που εορτάστηκε στις αρχές Απριλίου. Οι οριστικές τιμές των αμνοεριφίων θα καθοριστούν και από το επικείμενο παζάρι στο Κιλκίς, πάντως θεωρείται δεδομένη η άνοδος των τιμών τους σε σύγκριση με πέρυσι.

Η κίνηση χθες και σήμερα στο Καπάνι, σύμφωνα με τον κ.Νικολόπουλο, δεν ήταν η αναμενόμενη, ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί από τη Μεγάλη Τετάρτη και εξής, με  την προαναφερόμενη προϋπόθεση βέβαια να καθορίζει το ύψος της αναμενόμενης αύξησης.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί και θα καταστεί εφικτή η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς τροφίμων στο κέντρο.

Υποτονική η κίνηση και σε ρούχα, παπούτσια κ.ο.κ.

Μάλλον υποτονική ήταν, επίσης, σήμερα συνολικότερα η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά ρούχα, παπούτσια κ.ο.κ.

Αρκετός κόσμος κατέβηκε μεν στο κέντρο για βόλτα και επίσκεψη στα μαγαζιά, κυρίως στην Τσιμισκή, όπου πλέον μπορούν οι καταναλωτές να μπουν μέσα με τη μέθοδο του «click inside» που ισχύει από χθες, ωστόσο οι περισσότεροι πραγματοποιούσαν έρευνα αγοράς ή αγορές στο κλίμα των ημερών, δηλαδή παιδικά ρούχα και παπούτσια για βαφτιστήρια, πασχαλινά είδη κ.ο.κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *