Friday , 29 March 2024

Καπραβέλος: “Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται άμεσα μέτρα: Κλείσιμο σχολείων, μάσκα παντού, lockdown για τους ανεμβολίαστους”

Εφαρμογή αυστηρότερων μνέτρων έναντι της νέας έξαρσης της πανδημίας, όπως κλείσμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους ζητά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο κ.Καπραβέλος έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου» στη Θεσσαλονίκη, με πάρα πολλές εισαγωγές και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και εκτίμησε ότι η πολιτεία έχασε το στοίχημα, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί «διστακτικά» και τονίζοντας πως χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα.

«Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά, δε, με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον (σ.σ. από τη νότια Αφρικής), τη χαρακτήρισε αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές, που τις άφησαν χωρίς εμβόλια, σημειώνοντας πως η Αγφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού μόλις 6% και πρόσθεσε: «Η πιο σωστή στρατηγική είναι ο καθολικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης τον Ιούλιο, είχε 8.000 κρούσματα. Εφάρμοσε την τρίτη δόση και τώρα μετρά 400 κρούσματα ημερησίως. Εμείς αργήσαμε να βάλουμε την τρίτη δόση στη φαρέτρα μας. Κάναμε και ένα ακόμα λάθος. Θεοποιήσαμε τους εμβολιασμένους. Ένα 20% σε απλές κλίνες είναι εμβολιασμένοι. Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. Άρα, έπρεπε να επιταχυνθεί η τρίτη δόση. Στο νοσοκομείο μου από τις 70 εισαγωγές, οι 25 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *