Thursday , 28 March 2024

Καπραβέλος: Η πανδημία είναι ανεξέλεγκτη – 7ο κύμα το φθινόπωρο – Μολυσμένοι πολίτες πηγαίνουν διακοπές

“Καμπανάκι” για την εξέλιξη της πανδημίας και για 7ο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο κρούει ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, ενώ “καταγγέλλει” επίσης ότι αρκετοί πολίτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, φεύγουν μολυσμένοι για διακοπές.

“Το ΕΣΥ προετοιμάζεται για τα χειρότερα, καθώς η πανδημία είναι ανεξέλεγκτη. Ο Ιούλιος θα κλείσει με πάνω από 800 νεκρούς”, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: “Η ανεξέλεγκτη εξέλιξη της πανδημίας του 6ου κύματος, πέρα από τις ολέθριες συνέπειες στις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα έχει και ένα άλλο μειονέκτημα. Εγκυμονεί τον κίνδυνο δημιουργίας νέων παραλλαγών. Αυτή είναι η ανησυχία μας σε όλη την Ευρώπη”.

Κατά τον ίδιο, επίσης,. “το 7ο κύμα του χειμώνα, δεν ξέρουμε εάν θα είναι το ίδιο εξασθενημένο ή εάν θα είναι χειρότερο. Δεν το ξέρουμε ακόμα, γι΄ αυτό και η προετοιμασία μας και η ανησυχία μας είναι αρκετά μεγάλη”.

Παράλληλα ο κ.Καπραβέλος εξέφρασε την αντίθεσή του με την “τόση χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας”, επισημαίνο γτας χαρακτηριστικά ότι “είχαμε φτάσει σε μονοψήφιους αριθμούς και έχουμε τώρα 40 νεκρούς την ημέρα. Αυτό είναι αποτέλεσμα των ακραίων χαλαρωτικών μέτρων. Το ζήτημα είναι ότι την πληρώνουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας”.

Την ίδια ώρα, όπως πρόσθεσε, αρκετοί πολίτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, φεύγουν μολυσμένοι και πηγαίνουν διακοπές. “Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Γιατί ο κόσμος θέλει να πάει διακοπές και αν κάποιος νοσήσει, δεν δικαιούται αποζημίωση. Η πολιτεία δεν έπρεπε να τα αφήσει έτσι ανεξέλεγκτα, θα έπρεπε να κατοχυρώσει τους πολίτες που θέλουν να επιδείξουν την υπευθυνότητα, θα πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα”, ανέφερε σχετικά.

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του όσον αφορά τον Αύγουστο, καθώς παραδοσιακά, είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες μετακινήσεις πληθυσμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *