Saturday , 20 April 2024
Government cabinet meeting, at Maximos Mansion, in Athens, Greece on July 26, 2019. / Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 26 Ιουλίου 2019.

Καραμανλής: Η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει τους διαγωνισμούς που παρέλαβε

Επανεξέταση των διαγωνισμών που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση προανήγγειλε μιλώντας στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” ο
ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με μοναδικό κριτήριο – όπως επισημαίνει – “το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή χρόνο υλοποίησης, κόστος, νομιμότητα και εξυπηρέτηση του πολίτη”.

Παράλληλα, εκφράζει αντίθεση στην προοπτική αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού και τονίζει πως “είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή και το συμφέρον των πολιτών με όλα τα μέσα που μας δίνουν οι νόμοι”, ενώ για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος αναφέρει ότι σύντομα θα υπάρξει λύση “που θα οδηγήσει στην υλοποίηση του έργου και όχι στη δημιουργία ακόμη ενός “κουφαριού””.

Για τον διαγωνισμό προμήθειας 750 νέων λεωφορείων σημειώνει ότι είχε σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα πριν από λίγες μέρες η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών να κάνει δεκτές τις προσφυγές δύο εταιρειών και να τον ακυρώσει στο σύνολό του, κρίνοντας ότι η διακήρυξή του παραβιάζει την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. “Είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε με τις αναγκαίες διορθώσεις αλλά και επανεξετάζοντας τον αριθμό, το μίγμα τεχνολογιών, τις προθεσμίες παράδοσης, όπως και την προοδευτική μετάβαση στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης”, αναφέρει για να καταλήξει: “Πρέπει όμως εν τω μεταξύ να δοθούν και οι καλύτερες δυνατές πιο άμεσες λύσεις, γιατί τα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι τεράστια και επείγοντα. Ιδίως στον τομέα της συντήρησης των οχημάτων και των ανταλλακτικών η κατάσταση είναι τραγική. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών. Και το καλό του πολίτη, ιδίως μάλιστα του μη προνομιούχου, πρέπει να το βάζουμε πάνω απ’ όλα. Πάντα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *