Friday , 19 April 2024

Καταγγελία-σοκ: «Η ΔΕΗ χρεώνει επί χρόνια παράνομα για ΕΡΤ τους κοινόχρηστους λογαριασμούς πολυκατοικιών»

Του Γ. Κατσιάνη

«Σιγή ιχθύος» τηρεί εδώ και δυόμισι μήνες η ΔΕΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις διαχειριστή πολυκατοικίας να σταματήσει να χρεώνει στον κοινόχρηστο λογαριασμό την ΕΡΤ!                                                                                                                                   Το θέμα ανέδειξε στις 23 Μαΐου το thesseconomy.gr (καταγγελία-σοκ-η δεηχρεώνει-ερτ-και-σ/), όπου σύμφωνα με τον διαχειριστή, στον κοινόχρηστο λογαριασμό της Επιτροπής Πολυκατοικίας, υπήρχε και χρέωση της ΕΡΤ (5,82 ευρώ) (φωτογραφία).

«Πρόκειται για παράνομη χρέωση καθώς σύμφωνα με το νόμο 4324/2015 οι μετρητές που αφορούν σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών απαλλάσσονται από τα ποσά υπέρ ΕΡΤ»,δήλωσε ο διαχειριστής.

Έκτοτε, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για τον διαχειριστή, ο οποίος ωστόσο μέχρι και σήμερα συνεχίζεται.

«Έστειλα τρεις φορές e-mail με το οποίο τους εξηγούσα ότι είναι παράνομη η χρέωση ενώ προσπάθησα να επικοινωνήσω και τηλεφωνικά μαζί τους, χωρίς ωστόσο να λάβω καμία γραπτή ή τηλεφωνική απάντηση μέχρι σήμερα», δήλωσε ενώ σημείωσε και ο επόμενος κοινόχρηστος λογαριασμός που εκδόθηκε, είχε χρέωση της ΕΡΤ!

Πλέον, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, διότι πρόκειται για υπόθεση που εκκρεμεί από το 2001.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *