Friday , 19 April 2024

Κατερίνη: “Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό” πνοή για ευπαθείς ομάδες – Συγκεντρώθηκαν περίπου 5 τόνοι τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το “Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου” που δημιουργήθηκε στην Κατερίνη “έδωσε μια πνοή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τόπου μας γιατί όπως γνωρίζουμε τα πάντα ήταν δωρεάν, όμως ο κόσμος έπρεπε να φέρει αντί εισόδου δύο κιλά τρόφιμα” λέει στο thesseconomy.gr ο υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας “Ο τόπος μου” Ηλίας Τσολακίδης. Όπως διευκρινίζει “ήδη συγκεντρώσαμε- από την καταμέτρηση που κάναμε μέχρι στιγμής- πάνω από πέντε τόννους τρόφιμα και περίπου 3.000 κουτιά γάλα. Μετά από δύο χρόνια απραξίας λόγω κορονοϊού επιτέλους άρχισε να φαίνεται ένα φως στο τούνελ με τα τρόφιμα που έχουμε συγκεντρώσει, διότι τα αιτήματα για ένταξη νέων δικαιούχων στο κοινωνικό παντοπωλείο είναι καθημερινά. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν τα καταφέρνουν και χρειάζονται τη βοήθεια από κοινωνικές δομές και ειδικά αυτές τις ημέρες τα αιτήματα είναι ολοένα και περισσότερα”.

Έμφαση στα παιδιά
“Αυτή τη στιγμή ξεστήνουμε το ‘Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου’ που λειτούργησε από τις αρχές Δεκεμβρίου λέει ο κ. Τσολακίδης. “Η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού είναι κάτι ξεχωριστό φέτος, διότι δώσαμε έμφαση στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Είχαμε 6.500 παιδιά από 112 σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Και μάλιστα στη λειτουργία του Χωριού συμμετείχαν 44 εθελόντριες και εθελοντές από εννέα χώρες διαφορετικές της Ευρώπης με παιδιά (από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Τσεχία, το Λουξεμβούργο και από τη γειτονική μας Τουρκία) που ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετέχουν στη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Έμειναν έναν μήνα στις εγκαταστάσεις του Καπνικού χωριού της Κατερίνης και σήμερα ξεπροβοδίσαμε κάποια από αυτά που επιστρέφουν στις οικογένειές τους για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στα σπίτια τους. Ήταν μια ξεχωριστή δραστηριότητα με πολύ έντονα συναισθήματα. Τα παιδιά κατενθουσιασμένα έφυγαν από την Κατερίνη στις χώρες τους”, επισημαίνει συγκινημένος ο κ. Τσολακίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *