Friday , 19 April 2024

Κατηγορηματικό “ΟΧΙ” από το ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη συγχώνευση των ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης

Την κάθετη αντίδρασή του στην προγραμματισμένη συγχώνευση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της πόλης της Θεσσαλονίκης το 2020 εκφράζει το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι εν λόγω συγχωνεύσεις, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του φορέα, κ.κ.Νικόλαος Αντωνάκης και Μιχαήλ Κουτίκας, γίνονται με προχειρότητα και δίχως προηγούμενο διάλογο ή διαβούλευση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, που η καθημερινότητα τους θα επηρεαστεί σοβαρά αρνητικά από τις συγχωνεύσεις αυτές.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις τόσο οι επαγγελματίες λογιστές φοροτέχνες, οι εργαζόμενοι των Δ.Ο.Υ., οι δικηγόροι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες θα χρειάζεται να υποστούν ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο μετακίνησης σε απόσταση πάνω 15 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν (συγχώνευση Α΄Δ.Ο.Υ. σε Δ.Ο.Υ. Ιωνίας).

Σε μία χρονική περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει έναν γρήγορο και αξιόπιστο συγκοινωνιακό φορέα οι σχεδιασμοί αυτοί – τονίζει η διοίκηση του ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας – σύντομα θα αποδειχθούν επιζήμιοι για όλους και κυρίως για τα δημόσια έσοδα.

Γιαυτό και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης και την αρχή ενός διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης από μηδενική βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *