Friday , 29 March 2024

Κεραμέως : “Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για υποχρεωτικό εμβολιασμό πανεπιστημιακών και φοιτητών”

“Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στη διά ζώσης εκπαίδευση” είπε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. “Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο. Υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα” είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα”, ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κυρία Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο “είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση”. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων, τονίζοντας πως στο υπουργείο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

To υπ. Παιδείας, όπως είπε η κ. Κεραμέως, θα εισηγηθεί να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για να εμβολιάζονται επί τόπου οι φοιτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση αυτή θα παρουσιάσει το Σάββατο η υπ. Παιδείας στη σύνοδο των Πρυτάνεων όπου και θα πάρει μέρος αλλά και η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών. Οι πρυτανικές αρχές έχουν πάρει θέση υπέρ του εμβολιασμού των φοιτητών και των καθηγητών για να ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος με ασφάλεια.

“Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας”, είπε η υπουργός Παιδείας σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς και σε αυτήν την περίπτωση να απαντά αν θα υπάρξει μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *