Friday , 26 April 2024

Κερδοφόρο το 2021 για την Optima Bank – Ξεπέρασαν το 1 δισ.ευρώ οι καταθέσεις

“Σημαντικά κερδοφόρα” είναι η φετινή χρονιά για την Optima Bank, παρά το νεαρό της ηλικίας της (σ.σ. ισδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019), όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα η διοίκησή της σε γεύμα εργασίας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταθέσεις ανέρχονται σε 1,108 δισ.ευρώ, οι χορηγήσεις σε 763 εκατ.ευρώ και οι εγγυητικές επιστολές σε 117 εκατ.ευρώ.

Το δίκτυο της Optima Bank αριθμεί σήμερα 26 καταστήματα, εκ των οποίων τα τρία στη Θεσσαλονίκη (ένα στην Τσιμισκή, ένα στην Καλαμαριά και ένα στον Εύσομο), τα οποία λανσάρουν μία νέα κουλτούρα και αισθητική και η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική επαφή με τον πελάτη κι επικεντρώνει τις υπηρεσίες της στους ιδιώτες (καταθέσεις και στεγαστικά δάνεια) και στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων (μεγάλων και μικρομεσαίων). Στην επόμενη διετία αναμένεται να δημιουργηθούν 10 νέα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Στα καταστήματα της Optima bank, δεν υπάρχουν γκισέ. Όλες οι εγχρήματες συναλλαγές πραγματοποιούνται σε γραφεία συνεργασίας που διασφαλίζουν την άνεση και οι συναντήσεις με πελάτες (επιχειρήσεις ή ιδιώτες) που αναζητούν επενδυτικές επιλογές για τα χρήματα τους πραγματοποιούνται σε κλειστά meeting rooms, προσφέροντας την ιδιωτικότητα που αναζητούν. Επίης, τΤα καταστήματα είναι paperless. Οι αφίσες και τα φυλλάδια έδωσαν τη θέση τους σε digital οθόνες, ενώ οι πελάτες υπογράφουν ψηφιακά σε tablet.

“Στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων που επιβίωσαν από την δεκαετή οικονομική κρίση, μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, βοηθάμε τις επιχειρήσεις έμπρακτα αλλά με προσεκτικά βήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Γιώργος Τανισκίδης.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Optima Bank κατά 80 εκατ. ευρώ, στην οποία συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *