Friday , 29 March 2024

Κιβωτός του Κόσμου:Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη δομή της Καλαμάτας-Στο “μικροσκόπιο” της Οικονομικής Αστυνομίας 15 διοικητικά στελέχη της ΜΚΟ

Εξονυχιστικό έλεγχο στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Καλαμάτα πραγματοποιεί σήμερα η Διεύθυνση Ασφάλειας Μεσσηνίας, μετά από εντολή της Οικονομικής Αστυνομίας και σε συνέχεια της αντίστοιχης έρευνας που έγινε χθες στη δομή της Χίου. Στο “μικροσκόπιο” των αρχών έχουν μπει, επίσης, τα περιουσιακά στοιχεία 15 στελεχών της οργάνωσης που είχαν διοικητικό ρόλο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών. Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην δ.σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Η Οικονομική Αστυνομία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά της δομής, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά, που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της οργάνωσης, σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Βέβαια όλες οι κινήσεις πραγματοποιούνταν και ελέγχονταν κατά κόρον από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, όπου επικεντρώνεται η έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, που έκανε «έφοδο» την περασμένη Τρίτη, αλλά σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί σε όλες τις εγκαταστάσεις της δομής πανελλαδικά.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν παραλάβει, σε συνεργασία με τον λογιστή της οργάνωσης, όπως λένε, όλα τα βιβλία και στοιχεία που υπήρχαν, προκειμένου να μελετηθεί και διευκρινιστεί κάθε λεπτομέρεια της οικονομικής διαχείρισης και πού πήγαιναν τα χρήματα, τα οποία προέρχονταν κυρίως από δωρεές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και δωρεές ακινήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *