Thursday , 25 April 2024

Κινητοποίηση διανομέων και εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό μήνυμα “Όχι άλλοι νεκροί διανομείς-Μέτρα Προστασίας Τώρα” πραγματοποίησαν κινητοποίηση – συγκέντρωση και μοτοπορεία – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα σήμερα οι διανομείς, ενώ κινητοποίηση πραγματοποίησε επίσης σήμερα το πρωί το Συνδικάτο των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό ενάντια στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την πανδημία.

Οι διανομείς συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Εγνατία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί ο κλάδος τους σήμερα, και σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι εκτός από το γνωστό περιστατικό του συναδέλφου τους που παρασύρθηκε από ΙΧ που παραβίασε κόκκινο σηματοδότη στις 30 Οκτωβρίου και βρήκε ακαριαίο θάνατο, έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι δυο διανομείς στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μοτοπορεία στο κέντρο και προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αιτήματα του κλάδου είναι: θέσπιση αυστηρού θεσμικού πλαισίου για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αποζημιώσεις για τα καύσιμα, ενίσχυση του ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, καθιέρωση υποχρεωτικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με γενναίες αυξήσει στους μισθούς, κατάργηση νόμου Χατζηδάκ και ένταξη των Διανομέων στα Βαρέα κ Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο μεταξύ, για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την πανδημία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έξω από το ΥΜΑΘ το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Τουρισμό Επισιτισμό Θεσσαλονίκης, μπροστά από το ΥΜΑΘ.

Αιτήματα του δικού τους κλάδου είναι: υπογραφή και υποχρεωτικότητα ΚΣΣ, επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών σε όλες τις ειδικότητες, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, πενθήμερη εργασίας με 7 επτάωρη εργασία την ημέρα και 35ωρη την εβδομάδα, προστασία των ανέργων από κατασχέσεις, μέτρα προστασίας στους διανομείς κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *