Friday , 19 April 2024

Κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ ετοιμάζουν 75 σύλλογοι της δυτικής Θεσσαλονίκης

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Σύλλογοι, σωματεία και πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης αντιτίθενται στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι “ένας νέος ιός ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο ¨ιός της καύσης απορριμμάτων¨εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Αυτός όμως ο ιός έρχεται να μείνει για πάντα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Φουράνια και διοξίνες, θα κατακλύσουν τον αέρα της Θεσσαλονίκης και οι πολίτες αφού καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε από τον κορονοϊό,
θα βρεθούμε μόνιμα με μια αόρατη απειλή που δεν θα μπορέσουμε να την νικήσουμε, αν δεν την ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!”.

Οι 75 σύλλογοι της δυτικής περιοχής καλούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους βουλευτές της πόλης να πάρουν θέση απέναντι στο ζήτημα. Συγκεντρώνουν υπογραφές μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας .

Ζητούν μεταξύ άλλων να συσταθεί εξειδικευμένη ομάδα Ιατρών και να πραγματοποιηθεί επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις της συσσωρευτικής ρύπανσης στον πληθυσμό.
Να επαναπροσδιορίσουν οι δήμοι τις χρήσεις γης και να αρχίσει ο σχεδιασμός σε βάθος χρόνου της οριστικής μετεγκατάστασης ρυπογόνων
βιομηχανιών από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *