Friday , 29 March 2024

Κινητοποιήσεων …συνέχεια για τους ξεναγούς, παρά το άνοιγμα του τουρισμού-Έλαβαν την μισή αποζημίωση απ’ όση δικαιούνταν!

Του Γ. Κατσιάνη

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν οι ξεναγοί, παρά το γεγονός ότι ανοίγει ο τουρισμός από τις 15 Μαΐου.

Την αρχή κάνει το σωματείο διπλωματούχων ξεναγών, με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Μαΐου, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως τονίζουν, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού μόνο για έξι μήνες και συγκεκριμένα για τα διαστήματα Μαρτίου-Απριλίου 2020 (800 ευρώ), Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020 (1068 ευρώ) και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021 (1068 ευρώ).

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδεχομένως η αποζημίωση για τον Μάρτιο του 2021 (534 ευρώ) να μας καταβληθεί στα τέλη Μαΐου», δήλωσε στο thesseconomy.gr η πρόεδρος του συνδέσμου ξεναγών Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊτάνου.

Τα «γκρίζα» σημεία

Ωστόσο, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των ξεναγών, καθώς όπως τονίζουν το 2020 έλαβαν μόλις 50 ένσημα!

«Επίσης, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν στις ομαδικές ξεναγήσεις καθώς και τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι», σημείωσε η κα Γαϊτάνου, η οποία εκτίμησε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *