Friday , 19 April 2024

Κιουρτζής: Κάτω από 1,50 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε τιμή κάτω του 1,50 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί – μετά την επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία – το πετρέλαιο θέρμανσης που θα αρχίσει να διατίθεται από μεθαύριο, Παρασκευή, όπως δήλωσε στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο κ.Κιουρτζής βάσει των σημερινών διεθνών χρηματιστηριακών τιμών του πετρελαίου και συνυπολογιζόμενων των φόρων και της κρατικής επιδότησης στην αντλία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε αρχίσει με τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο.

Από την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα πωλείται φθηνότερα κατά 25 λεπτά (20 λεπτά + ΦΠΑ) το λίτρο μετά την κρατική επιδότηση στην αντλία. Στο τέλος Δεκεμβρίου, και ανάλογα με τις τιμές του πετρελαίου που θα επικρατούν στην αγορά, θα αποφασιστεί η παράταση του μέτρου το 2023.

Όσον αφορά, δε, στο επίδομα θέρμανσης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το χορήγησή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myθέρμανση από τα μέσα Νοεμβρίου. Τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν φέτος μεγαλύτερο επίδομα λόγω της αύξησης από 300 σε 350 ευρώ της βάσης υπολογισμού του επιδόματος.

Τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, δηλαδή θα φύγουν από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, θα λάβουν, όπως έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση, διπλάσιο επίδομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *