Friday , 3 May 2024

“Κλειδί” για την βιώσιμη ανάπτυξη η παραγωγή φωτοβολταϊκών τρίτης γενιάς στη Θεσσαλονίκη

Του Γ.Κατσιάνη

Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει σε δεύτερη μοίρα την ανάπτυξη της περιφέρειας, η ιδιωτική πρωτοβουλία απαντά και πάλι στην ανάγκη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η δημιουργία του πρώτου εργοστασίου παραγωγής  φωτοβολταϊκών τρίτης γενιάς, παγκοσμίως, στη Θεσσαλονίκη.

«Στα μέσα του 2025 θα είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε μαζικά εδώ στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς», τόνισε κατά την διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Agrivoltaics ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών (HOPE-A), Στέργιος Λογοθετίδης.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του 5oυ Renewable & Storage Forum, ο κ. Λογοθετίδης (φωτογραφία) τόνισε το εμβληματικό έργο σηματοδοτεί το μέλλον της Ευρώπης για την παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενεργειακά αυτόνομων κτιρίων και θερμοκηπίων.

«Τα ημιδιάφανα και εύκαμπτα φωτοβολαϊκά μπορούν να ενσωματωθούν σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες κτιρίων, και να εγκατασταθούν σε θερμοκήπια αλλά και σε ανοιχτές καλλιέργειες δίνοντας τη δυνατότητα τριπλής χρήσης της γης και των πόρων παράγοντας και αποθηκεύοντας ενέργεια αυξάνοντας την παραγωγή και ελαττώνοντας τη χρήση νερού”, δήλωσε ο κ. Λογοθετίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *