Thursday , 25 April 2024

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Συλλαλητήριο το απόγευμα στη Λάρισα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα. Παραμένουν σε θέσεις μάχης στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορες περιοχές και πραγματοποιούν καθημερινά συντονισμένες δράσεις. Σήμερα οι αγρότες της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ μέσα στην πόλη. Οι αγρότες του νομού θα ξεκινήσουν από τα σημεία που έχουν στηθεί μπλόκα (σε Τύρναβο, Πλατύκαμπο και Ελασσόνα) και από τα χωριά τους οργανωμένα θα κατευθυνθούν στις 5.30 το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του μπλόκου της Καρδίτσας. Επίσης, σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. Αλλά και οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στο Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας, και προγραμματίζουν συγκέντρωση με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς σήμερα στις 4.00 το απόγευμα.

Στη Μακεδονία

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες σε Πέλλα και Ημαθία. Πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων στα σημεία όπου έχουν στήσει τα μπλόκα τους. Στην Καβάλα, οι αγρότες του Παγγαίου πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Καβάλας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Στις 9.00 το πρωί συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους έξω από το γήπεδο της Ελευθερούπολης.
Στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες από το μπλόκο του Φιλώτα στο Αμύνταιο. Στις 10.30 π.μ. συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο του Φιλώτα, και από εκεί με μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα συλλαλητήριο μέσα στην Πτολεμαΐδα. Την κινητοποίηση στηρίζουν συμβολικά οι αγρότες από τα μπλόκα Βεγορίτιδας στην Άρνισσα και από τον κόμβου Μεσημερίου Άγρα Έδεσσας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *