Wednesday , 24 April 2024

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα 11 από τους 130 Γερμανούς που επαναπατρίσθηκαν από την Ουχάν – 14 κρούσματα στο Χονγκ-Κονγκ

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης μεταφέρθηκαν, με ύποπτα συμπτώματα για τον νέο κορονοϊό, τα έντεκα από τα 130 άτομα που επαναπατρίσθηκαν νωρίτερα απόψε στη Γερμανία από την Ουχάν με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος «Κουρτ Σουμάχερ», τύπου Airbus A310, επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί στην Μόσχα, ωστόσο οι ρωσικές υπηρεσίες δήλωσαν τελικά αδυναμία και η πτήση συνεχίστηκε μέσω Ελσίνκι. Την πτήση από την Κίνα ανέμενε δεύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε μεταφέρει νέο πλήρωμα για το υπόλοιπο της πτήσης μέχρι την Φρανκφούρτη. Η άρνηση των ρωσικών αρχών να διευκολύνουν το γερμανικό αεροσκάφος έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, 14 κρούσματα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό επιβεβαιώθηκαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, όπου 112 άνθρωποι είναι σε καραντίνα και πάνω από 3.000 μέλη του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ψήφισαν υπέρ απεργιακής κινητοποίησης, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των συνόρων με την ηπειρωτική Κίνα, όπου η επιδημία αριθμεί ήδη 259 νεκρούς.

Αν δεν αντιμετωπιστεί η πηγή της μόλυνσης, «τα μέσα πρόληψης της επιδημίας και το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα είναι επαρκή», δήλωσε σχετικά η Γουίνι Γου, πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων νοσοκομειακής διοίκησης (HAEA). «Δεν θέλουμε να απεργήσουμε, αλλά η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα του ιατρικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή. Δεν έχουμε άλλη επιλογή». Σύμφωνα με το συνδικάτο, 9.000 μέλη του υποστηρίζουν την απεργία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *