Wednesday , 24 April 2024

Κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή η διαμάχη για το Άσυλο, τους ΟΤΑ και την Β.Θάνου – Το…τερμάτισε πάλι ο Ζουράρις

Με σημεία αιχμής – αλλά και τριβής και έντασης μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματική αντιπολίτευσης την κυβερνησιμότητα στους δήμους, το άσυλο στα πανεπιστήμια και το άρθρο 101, που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το διυπουργικό νομοσχέδιο.

Το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται στις επικείμενες σημερινές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ   Αλέξη Τσίπρα και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ αίσθηση – και δη αρνητική – προκαλεί το νέο λεκτικό παραλήρημα-παρεκτροπή του
καθηγητή και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Ζουράρη.

Χρησιμοποιώντας ως συνήθως την προσφιλή του αρχαϊζουσα, ο κ.Ζουράρις υποστήριξε συγκεκριμένα ότι “μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλεις” ενστερνίζεται την “αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη”, γιατί έχουν μια “πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα”, “αφελή ροή” και “μια λυπημένη αναφροδισία”, διότι “το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν, έχει μιαν κουρασμένη ή μπατηρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη”.

Κσι το ..τερμάτισε, συστήνοντας στους βουλευτές της ΝΔ να στραφούν σε “μαντζούνια”, τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της “υποβαθμισμένης ροής”, δηλαδή τις φακές και τις τσουκνίδες.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται επίσης, μειώσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από 5% στο 3%, τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ΚΥΑ για το Ελληνικό, σύνδεση του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του Μητρώου του ΑΜΚΑ, κυρώσεις αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 27/6/2019 και χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως μάλιστα είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, με το νομοσχέδιο «βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα επίμαχα ζητήματα (άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητά τους, απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία όχι μόνο από τη κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Σημειώνεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέρ της αρχής του νομοσχέδιου είχαν ταχθεί οι βουλευτές της Ν.Δ ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *