Friday , 19 April 2024

Κορωνοϊός: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το ξακουστό “Cirque du Soleil” λόγω της πανδημίας

Σε πτώχευση οδηγήθηκε λόγω της πανδημίας του covid-19 το ξακουστό τσίρκο “Cirque du Soleil”.

Τα χρέη της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπως έγινε γνωστό, αγγίζουν το 1 δισ.δολάρια Με ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι η πτώχευσή της αποδίδεται στην “τεράστια αναστάτωση και στην αναγκαστική διακοπή των παραστάσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού” και ότι στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της – με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των ιδιωτικών εταιρειών μετοχών, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Η κατάθεση αιτήματος πτώχευσης έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή διακοπή των παραστάσεων στο Λας Βέγκας και άλλες περιοχές. Η εταιρεία έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να “υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil”.

Ωστόσο η Cirque du Soleil “πνίγεται” με χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

To 2014 το Cirque du Soleil είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα την παράσταση “Quidam” και το 2019 την παράσταση “Bazzar” στο Ελληνικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *