Friday , 19 April 2024

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα, επανέρχεται κάθε Τρίτη η ενημέρωση από το Ν. Χαρδαλιά

Για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, που οφείλεται στις αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και στην εσωτερική χαλάρωση, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην οποία ενημέρωσε πως επανέρχεται κάθε Τρίτη η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για επιχειρησιακά ζητήματα.

Όπως σημείωσε, αυξημένες είναι πλέον και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, «αλλά σε χαμηλά επίπεδα» και χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στο διάστημα από 8 έως 15 Ιουλίου, ο σχετικός δείκτης R είναι σταθερά χαμηλά, στο 0,4%. Επιδημιολογικά η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είπε. Παρά τις αφίξεις από το εξωτερικό, η πορεία της πανδημίας δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί σημαντικά, σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, πως καταγράφονται πλέον 35 κρούσματα ανά ημέρα στην Ελλάδα. 

Ο κ. Πέτσας επισήμανε πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, τα κρούσματα είναι 449 και τα θύματα μόλις ένα. Όπως συμπλήρωσε, και σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, αλλά είναι χαμηλά μεσοσταθμικά, 8 ανά ημέρα.

Εντείνονται οι έλεγχοι, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά γιατί ο κυριότερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση, τα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, είπε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα πυκνώσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως οι πτήσεις από Σουηδία θα επιτραπούν τελικά νωρίτερα, από τις 20 Ιουλίου, αντί 22 Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *