Friday , 19 April 2024

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος – 16 νέα κρούσματα – Συνεδριάσεις για σταδιακή άρση των μέτρων-“Συναγερμός” στο Ιπποκράτειο

Κανένας νέος θάνατος δεν σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από το νέο κορωνοϊό, ενώ καταγράφηκαν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 2.506, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.

Τα 1.174 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα με ταξίδι στο εξωτερικό. Συνολικά 47 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 63 ασθενείς και συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 63.087 κλινικά δείγματα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνεδριάζει εκ νέου η αρμόδια επιτροπή για την επανεκτίμηση της κατάστασης ώστε να δοθούν οδηγίες για τη σταδιακή άρση μέτρων.

“Συναγερμός” στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Συναγερμός, στο μεταξύ, έχει σημάνει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένας νεφροπαθής που πήγε για εξετάσεις ρουτίνας, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 60χρονο από τον Εχίνο της Ξάνθης, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να κάνει κάποιες εξετάσεις αναφορικά με τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, όπου υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου και βρέθηκε θετικός.

Ο 60χρονος διακομίσθηκε άμεσα στο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ όλο όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συναντήθηκε μαζί του υποβάλλεται σε εξετάσεις. Επίσης, οι υγειονομικές αρχές αναζητούν τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε από την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *