Friday , 26 April 2024

Κορωνοϊός: Μόνο 10 νέα κρούσματα – Συνολικά 116 οι νεκροί

Μόνο δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και έξι νέους θανάτους ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 116, εκ των οποίων γυναίκες είναι μόνο οι 30.

Με τα δέκα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2245, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες, ενώ τα 570 σχετίζονται με ταξίδια και τα 950 με ήδη γνωστά κρούσματα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται συνολικά 61 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων γυναίκες είναι μόνο οι 14, ενώ το 84% έχουν υποκείμενα νοσήματα ή είναι ηλικιωμένα άτομα. Επίσης, έχουν βγει από ΜΕΘ συνολικά 44 ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των έξι νέων θυμάτων του κορωνοίού περιλαμβάνονται μία 68χρονη γυναίκα από την Καστοριά που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, ένας 74χρονος από τη Δαμασκηνιά που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και ένας 66χρονος με καταγωγή από τις Σέρρες, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *