Tuesday , 23 April 2024

Κορωνοϊός: Ξεκάθαρη απόφαση από Κυριάκο Μητσοτάκη για την Εκκλησία-Αναστέλλεται η λειτουργία σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

“Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις” ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με tweet που ανάρτησε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα, μετά από πολύωρη συνεδρίαση και ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και υπεύθυνο του υπουργείου Υγείας για τον χειρισμό της κρίσης του νέου κορωνοϊού, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει οι ιεροί ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών, να αναβληθούν όλα τα προγραμματισμένα μυστήρια βαφτίσεων και γάμων, όπως και όλες οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες, και υποδείκνυε τη “λιτή τέλεση τῆς Θείας Λειτουργίας ἀπό τήν ἐρχόμενη Κυριακή (22.3.2020) μέχρι τοῦ Σαββάτου τοῦ Λαζάρου (11.4.2020), ἀπό 7:00 μέ 8:00 π.μ. ὡς καί κατά τήν ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ”. Επίσης, την τέλεση των κηδειών εντός των ιερών ναών με την παρουσία μόνο στενού οικογεμειακού περιβάλλοντος, όπως και των μνημοσύμων μόνο στους τάφους.

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, προφανώς διαφώνησε με την συνέχιση των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, που παραδοσιακά προσελκύουν πολύ μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων, οι οποίοι αποτελούν την πλέον ευπαθή ομάδα έναντι του νέου κορωνοϊού και ο πρωθυπουργός προέβη στην παραπάνω ανακοίνωση, με την ιδιαίτερης σημασίας επισήμανση περί “ξεκάθαρης απόφασης”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *