Friday , 19 April 2024

Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα – Συνολικά 89

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρας μας ανακοίνωσε σήμερα ο επιδημιολόγος-υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά συνέπεια ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 89. Οι τέσσερις ασθενείς είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.

Στο μεταξύ, ένα νέο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εισήχθη νωρίς σήμερα το με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί ως γνωστόν νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 53χρονο άνδρα από την περιοχή του Βοΐου, της Δυτικής Μακεδονίας, για τον οποίον δεν έχει γίνει μεν γνωστή η κατάσταση της υγείας του, αλλά δεν μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» που είναι επίσης νοσοκομείο αναφοράς, από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου νοσηλεύτηκε αρχικά, αλλά κρίθηκε απαραίτητο η διακομιδή του στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών σύμφωνα με τους γιατρούς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Επιβεβαιωμένο κρο΄συμα ανακοίνωσε και το αμερικανικό κολέγιο Deree στην Αγία Παρασκευή Αττικής, το οποίο θα παραμείνει σήμερα και αύριο (10-11 Μαρτίου) κλειστό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *