Friday , 26 April 2024

Κορωνοϊός: σε ισχύ από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Σε ισχύ τέθηκε από τις 6 το πρωί η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Περιπολικά των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων θα ελέγχουν τις συνοικίες της πόλης ενώ στο κέντρο θα κινούνται περιπολικά και δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης και πεζές ομάδες αστυνομικών.

Πολυμελή κλιμάκια αστυνομικών είναι εγκατεστημένα στα διόδια Μαλγάρων για να ελέγχουν την κυκλοφορία, στο Λάκκωμα, στην αφετηρία ΟΑΣΘ εντός του ΟΣΕ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιοχή των Κάστρων.

Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο -σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον- είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Σε δηλώσεις του στο thesseconomy ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης τόνισε ότι για πρώτη φορά η Ελληνική Αστυνομία υπό την παρούσα μορφή της, όπως δημιουργήθηκε το 1984 μετά την ενοποίηση των πρώην Σωμάτων Ασφαλείας της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, θα κληθεί από σήμερα να αναλάβει και αυτήν την αποστολή. “Αποδεικνύεται πως η δημόσια υγεια και η ασφάλεια πλέον, εξαρτάται απ’ όλους μας, ως ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη και έτσι θα πρέπει υποχρεωτικά, όλοι οι συμπολίτες μας να συνδράμουν στο έργο του Έλληνα Αστυνομικού και γι’ αυτό και εγώ προτρέπω το να μένουμε όλοι μας σπίτι και να βοηθάμε καθένας χωριστά έτσι, τους σκληρά εργαζόμενους στο δημόσιο κρατικό μηχανισμό αντιμετώπισης αυτής της κρίσης. Εμείς ως Αστυνομικοί έχουμε τη γνώση, τη θέληση, το φιλότιμο, τον επαγγελματισμό, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την αυταπάρνηση, έτσι ωστε να τα καταφέρουμε σχεδόν πάντοτε και παντού, αρκεί να έχουμε συμπαραστάτες, συνεργαζόμενους και αλληλέγγυους όλους τους συμπολίτες μας” επεσήμανε ο κ. Παπαδάκης.

Σημειώνεται ότι για την πιστή τήρηση των μέτρων, η Ελληνική Αστυνομία θα επιστρατεύσει drones αλλά και ελικόπτερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *