Thursday , 25 April 2024

Κορωνοϊός: Στην Πάτρα ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, μετά από πολυήμερη μάχη ενάντια στο νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 ο 66χρονος καθηγητής Μανώλης Αγιομυργιαννάκης , που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Το πρώτο θύμα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα είχε σύμφωνα με τους γιατρούς “υποκείμενα νοσήματα”, ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους  που εμφάνισαν τη νόσο, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020, ενώ διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προχθές το πρωί (10 Μαρτίου), παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, η οποία εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020, δηλα΄δη σήμερα τα ξημερώματα, στις 03:15.

Μερικές ώρες νωρίτερα, γύρω μια σειρά από sites της Δυτικής Ελλάδας είχαν μεταδώσει την είδη του θανάτου του, η οποία όμως διαψευδόταν από το νοσοκομείο και τελεικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ως ώρα θανάτου την προαναφερόμενη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *