Tuesday , 23 April 2024

«Κούρεμα» στις δαπάνες των υπουργείων από τον πρωθυπουργό για το 2020

Του Γ. Κατσιάνη

Οριζόντιες μειώσεις στις δαπάνες των υπουργείων περιλαμβάνει το προσχέδιο του  προϋπολογισμού για το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα κυβερνητικά στελέχη να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδα των φορέων που προΐστανται, τουλάχιστον κατά 10%.

«Τα κονδύλια για την επόμενη χρονιά είναι μειωμένα, με αποτέλεσμα να καλύπτονται κυρίως οι λειτουργικές ανάγκες και κάποιες δράσεις του υπουργείου», δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος.

Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεμβάσεις για προσαυξήσεις στα κονδύλια που αναλογούν σε κάθε υπουργείο, το υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει τα σχετικά αιτήματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Οι κινήσεις μας σε ΕΡΤ, Μάτι, κ.α. δείχνουν το σεβασμό μας απέναντι στο δημόσιο χρήμα», δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, δίνοντας παράλληλα το στίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που φέρεται αποφασισμένος να ακολουθήσει, σε αντίθεση με την πρώην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπουργείου, όπου τα κονδύλια του προϋπολογισμού του για διαφημιστική προβολή είχαν εξαντληθεί από τα μέσα Ιουλίου!

«Τα χρήματα διατέθηκαν για τις ανάγκες της διπλής (αυτοδιοικητικής, κοινοβουλευτικής) εκλογικής αναμέτρησης», αποκάλυψε υπουργός στο thesseconomy.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *