Friday , 29 March 2024

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-Ζητούν την διατήρηση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης

Του Γ. Κατσιάνη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι διαβεβαιώσεις παραγόντων της κυβέρνησης για την διατήρηση των προγραμμάτων στήριξης της εργασιακής απασχόλησης “Συνεργασία” και αναστολής των συμβάσεως εργασίας τον Ιούλιο.

“Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η τουριστική κίνηση σημειώνει μεγάλη μείωση ακόμα και κατά τους θερινούς μήνες. Παρ’ όλα αυτά, οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων καθώς και οι Τ.Ε.Ο.Μ (ΚΑΔ 49.39) αποκλείονται από τα δύο προγράμματα”, τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) που απέστειλε προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

“Δυστυχώς, το μεταφορικό έργο που εκτελούμε είναι ελάχιστο,με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να βρίσκονται σε αδιέξοδο”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης και α’ αντιπρόεδρος της ΟΦΑΕ,Μιχάλης Πεζίκογλου.

Ωστόσο, η ΟΦΑΕ κάνει λόγο για “μεγάλες ανισότητες”, καθώς όπως επισημαίνει “ενώ εξαιρούνται από τα προγράμματα αυτά οι επιχειρήσεις αυτές (τουριστικών λεωφορείων και Τ.Ε.Ο.Μ.), επιδοτούνται τα τουριστικά γραφεία”.

“Ζητούμε την άμεση επανεξέταση της εξαίρεσης των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων και των ΤΕΟΜ προκειμένου αυτές να συμπεριληφθούν στα τρέχοντα προγράμματα στήριξης καθώς ως επί το πλείστον πρόκειται για εταιρίες μικρού μεγέθους που έχουν δεχθεί τομεγαλύτερο πλήγμα και έχουν ανάγκη στήριξης περισσότερο από όλους”, καταλήγει η σχετική επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *