Saturday , 16 May 2026

Κραυγή απόγνωσης από πωλητές λαϊκών αγορών – Τα μέτρα που ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδος

Ο ένας πωλητής μετά τον άλλον εγκαταλείπει τον πάγκο του στις λαϊκές αγορές. Όπως τονίζεται σε ανοιχτή επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδος «οι λαϊκές αγορές αδειάζουν καθημερινά, με τον έναν μετά τον άλλον πωλητή να εγκαταλείπουν την προσπάθεια να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Το τελευταίο ανάχωμα του καθημερινού πολίτη στην ακρίβεια καταρρέει αργά και σταθερά».

Τα αιτήματά τους
Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν στείλει στην κυβέρνηση «πολλές φορές υπομνήματα με θέσεις, απόψεις και ουσιαστικές, ρεαλιστικές, προτάσεις
για να διορθώσουμε την αδικία σε βάρος των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών. Προτάσεις για να γίνει πιο εύκολη η είσοδος νέων επαγγελματιών και παραγωγών στις λαϊκές αγορές που φυλλορροούν. Προτάσεις για να μειωθεί η ανούσια γραφειοκρατία που μας κρατά ομήρους, ενός ιδιότυπου πελατειακού κράτους που θέλει και επιδιώκει να έχει όμηρο τη μεγάλη επαγγελματική μας τάξη».

Κινδυνεύει ένας κλάδος 100 χρόνων
Και τονίζεται πως πρέπει να γίνουν αλλαγές: «σήμερα και άμεσα». «Στείλαμε πολλές φορές υπομνήματα με θέσεις, απόψεις και ουσιαστικές, ρεαλιστικές, προτάσεις», υπογραμμίζεται στην επιστολή. «Μέχρι και σήμερα απάντηση δεν έχουμε πάρει. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν σήμερα και άμεσα. Άλλη καθυστέρηση δεν χωράει. Όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη καθυστέρηση, όχι άλλους πειραματισμούς. Είναι οι δικές μας ζωές και οι ζωές των οικογενειών μας. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Ούτε και θα αφήσουμε έναν θεσμό 100 σχεδόν χρόνων να εξαφανιστεί γιατί μπορεί να ενοχλεί κάποιους ή γιατί χαλάει τη σούπα σε κάποιους άλλους. Ο κλάδος μας οφείλει και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Ελλάδος.

Check Also

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Τύρης

Του Γ. Κατσιάνη Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο γνωστός λογιστής, …