Saturday , 20 April 2024

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Νέες επενδύσεις 27 εκατ.ευρώ την περίοδο 2019-2021

Νέες επενδύσεις ύψους 27 εκατ.ευρώ έχει σε εξέλιξη για την 2019-2021 η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ, σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους 43 εκατ.ευρώ που υλοποίησε την πενταετία 2014-2018.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο εταιρικής παρουσίασης στην έδρα της επιχείρησης, τα 12 εκατ.ευρώ από τα 27 εκατ. των νέωων επενδύσεων θα διατεθούν για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, 6 εκατ.ευρώ για δράσεις εκσυγχρονισμού, 4 εκατ.ευρώ για αντικαταστάσεις εξοπλισμού και άλλα 5 εκατ.ευρώ για μονάδα βιοαερίου.

Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας στον τομέα του γιαουρτιού κατά 35-40% αλλά και η ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή αγορά παγωτού ιδιωτικής ετικέτας. Το μεγαλύτερο μέρος των εν λόγω κεφαλαίων θα αξιοποιηθούν για τον τομέα του γιαουρτιού, που της δίνει σήμερα ποσοστό 70% του τζίρου της, ενώ 5 εκατ.ευρώ από τα 27 αφορούν τον τομέα παγωτού.

Η εταιρεία βρίσκεται, επίσης, σύμφωνα με τον κ.Τσινάβο, σε επαφές με εταιρεία αναψυκτικών για τη δημιουργία non-dairy προϊόντων το 2020, ενώ σε περίπτωση επιβολής δασμών από τη Βρετανία για τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα η εταιρεία διερευνά ήδη την έναρξη τοπικής παραγωγής.

Απαντώντας σε “βροχή” ερωτήσεων για το αν η ΚΡΙ-ΚΡΙ είναι ανοιχτή σε εξαγορά, ο κ.Τσινάβος τόνισε ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξή της στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά με μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, αλλά δεν ενδιαφέρεται να έρθει ένα fund και την εξαγοράσει και ότι υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα τον πείραζε να μειωθεί το δικό του ποσοστό σε 60% αντί του σημερινού 75%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *