Tuesday , 23 April 2024

Κρούση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην ΕΤΑΔ Α.Ε. για το πολυώροφο πάρκινγκ της οδού Πολυτεχνείου

Του Γ. Κατσιάνη

Πρωτοβουλία για την μακροπρόθεσμη λειτουργία του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων «Μακεδονία» της οδού Πολυτεχνείου, ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, την ημέρα όπου ανεστάλη η λειτουργία του πάρκινγκ, λόγω οφειλών του μισθωτή του ακινήτου προς την ιδιοκτήτρια Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης επικοινώνησε με μέλη της διοίκησης της εταιρείας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του συλλόγου για τη λειτουργία του σταθμού αυτοκινήτων «Μακεδονία».

«Πρότεινα να γίνει μια σύμπραξη, τύπου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου ώστε το κέντρο της Θεσσαλονίκης να μην στερηθεί και πάλι τις 850 θέσεις στάθμευσης που διαθέτει», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι και παλαιότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη λειτουργία του χώρου.

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι θέσεις στάθμευσης είναι ελάχιστες, στο κέντρο της πόλης και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω απώλειες», σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι ο σταθμός αυτοκινήτων «Μακεδονία» παρέμεινε κλειστός επί 12 ημέρες, λόγω διοικητικής αποβολής του μισθωτή από την ΕΤΑΔ Α.Ε. για οφειλές που ανέρχονται σε 1,2 εκατ. ευρώ και λειτουργεί κανονικά από τις 25 Φεβρουαρίου.      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *