Friday , 29 March 2024

Κρούσμα κορωνοϊού στο δασαρχείο Πειραιά – Σε αναβρασμό οι υπάλληλοι των αποκεντρωμένων διοικήσεων

Μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού ζητά η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. “Πριν από μία εβδομάδα είχαμε κρούσμα κορωνοϊού στο δασαρχείο του Πειραιά αλλά δεν ξέρουμε την εξέλιξη του κρούσματος. Δεν ξέρουμε αν έγινε ιχνηλάτιση των επαφών του συναδέλφου” δήλωσε στο thesseconomy.gr η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας Μαργαρίτα Γεωργιάδου.


Παράλληλα, οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα Τμήματα Μητρώων Αρρένων στο Πρωτόκολλο και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille) των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, παραμένουν εκτεθειμένοι ξανά, απέναντι στην φθινοπωρινή έξαρση του κορονοϊού Covid 19, αφού συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, που προσέρχονται για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών καθώς τα μέτρα που καθορίστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία είναι ανεπαρκή και δεν μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά σε αυτές τις συνθήκες.

“Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην υπηρεσία της Καλαμαριάς, όπου 600 αλλοδαποί καθημερινά προσπαθούν να εξυπηρετηθούν χωρίς τα ανάλογα μέτρα προστασίας” επισημαίνει η κ. Γεωργιάδου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας επισημαίνει ότι ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι υπέρογκος και τα βασικά μέτρα προστασίας απλώς δεν αρκούν για να προστατεύσουν τόσο τους εργαζομένους όσο και τους πολίτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *