Thursday , 28 March 2024

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Πιθανό χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Όπως γνωστοποίησε η επιστροφή στη σχολική κανονικότητα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως είπε, όταν δωθεί το «πράσινο φως» για την λειτουργία των σχολείων, αυτό θα ισχύει για όλες τις σχολικές βαθμίδες και όχι μόνο για τα δημοτικά. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι μετά τα σχολεία υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν και άλλοις τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, θέτοντας ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση την διατήρηση της καλής «πτωτικής πορείας που έχουμε».

Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα σε διάφορες πόλεις, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως και την Πρωτοχρονιά θα ισχύουν τα ίδια μέτρα και πως η εικόνα της χώρας μας στην περίοδο των γιορτών είναι καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στα εμβόλια που έφτασαν χθες το απόγευμα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.

Σχετικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», πρόσθεσε. 

Τονίζοντας πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να το κάνει ή θέλει περισσότερη ενημέρωση. «Κάτι που θα γίνει», όπως σημείωσε.  

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα το έχουν κάνει οι ευπαθείς ομάδες και μέχρι τέλος Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού”, επισήμανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *